Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search

Username:

Password:
Forgot your Password?

All Forums
 Opravy, poruchy a pomoc
 ABS
 New Topic  Reply to Topic

Author Topic  
Rob

Liberec
Czech Republic

31 květen 2009
156 Posts
Posted - 28 červenec 2010 :  11:33:30  Show Profile  Reply with Quote
Jen rychlá rada, jedu na dovču a nemám čas se v tom vrtat.
Během jízdy se rozsvítí kontr. ABS, po vypnutí klíčku zhasne a rozsvítí se opět po delší době.
Faktem je, že LZ slabě přibržd´uje, ale po chvíli O.K. Ručka také nepravidelně L/P, ale to již jsem kdysi rozhejbával a dlouho to nevydrželo ( snad jednu sezonu a to jí dle zkušeností opravdu používám ).
Takže pokud je to jen čidlo, snad to vydrží a je-li to něco jiného, tak co?

white power

Přelouč
Czech Republic

26 leden 2007
1095 Posts
Posted - 28 červenec 2010 :  16:07:12  Show Profile  Send white power an ICQ Message  Reply with Quote
Tady máš návod jak zjistit chybu z paměti závad www.performanceprobe.com/doityourself/diagnostics/abs.php

Rob

Liberec
Czech Republic

31 květen 2009
156 Posts
Posted - 28 červenec 2010 :  17:36:17  Show Profile  Reply with Quote
to WP: díky, vypadá to jednoduše ikdyž anglicky. Ale ted´ už to nestíhám a stejně nemám měřák. Šlo mě hlavně o to, aby se s tím dalo odjet a nezačlo to třeba nepředvídaně blokovat.

Go to Top of Page

cuir

Brno
Czech Republic

08 květen 2009
470 Posts
Posted - 28 červenec 2010 :  20:56:36  Show Profile  Send cuir an ICQ Message  Reply with Quote
kdyz zem lital po zasnezenem parkovisti u motordromu v Brne tak po chvili smykovani ve 100km/h se mi take rozsvitila kontrolka ABS az sem zdechnul a znovu nahodil motor tak vse bylo OK a pak po chvili zase...ta kontrolka se rozsviti ,kdyz to ABS zabira dlouho a nebo porad a neco se tomu nezda.
Ja osobne bych to u tebe videl na zasrane cidla ci to kolecko s vystupkama ktere to cidlo spina..uz sem se setkal s tim ,ze tam na tom byly nalepene kovove piliny a ABs nefungovalo vubec...po vycisteni to slapalo jako hodinky.
Takze bud mrknout na zavadu podle navodu a nebo rozebrat, vycistit a pockat co se bude dit...

wazzaa

Praha (Olomouc)
Czech Republic

30 červen 2006
786 Posts
Posted - 29 červenec 2010 :  16:21:27  Show Profile  Send wazzaa an ICQ Message  Reply with Quote
Nez zacnes se slozitostma, tak udelej jednoduchou vec, zkontroluj si brzdovou kapalinu v nadrzce. Probe ma japonsky system brzd (mazda). Cidlo reaguje na pokles brzdove kapliny vlivem opotrebeni desticek. Takze je docela mozny ze ti dochazi desticky a poklesla ti kapalina v brzdovem valci. Takze by melo stacit dolit kapalinu(na velke rozlety to nebude),ale pocitej s tim ze budes muset vymenit desticky a vymen je zrovna vsechny 4.

Tohle je jedna z moznosti, mel jsem to takhle u sveho

Go to Top of Page

bustikt

F-M
Czech Republic

27 červenec 2010
6 Posts
Posted - 30 červenec 2010 :  17:35:56  Show Profile  Send bustikt an ICQ Message  Reply with Quote
zdar. chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s měněním zadních kotoučů. jak se víše zmínil o ozubeném kolečku které spína čidlo ABS, tak pravě to potřebuju přemontovat ze starého na nový kotouč a nevím jak na to. jestli se dá sehnat nové nebo musím sejmout staré.

Go to Top of Page

Kaprolet

Vysoké Mýto
Czech Republic

21 duben 2009
470 Posts
Posted - 30 červenec 2010 :  19:07:38  Show Profile  Reply with Quote
Jenže věnec ABSka není součástí kotouče ale zadního náboje. A z toho to sundat nepůjde. Je to napevno.

Ford Taunus 1,5V4 1967, Ford Capri 2,8V6 1982, Ford Probe 2,5V6 1994
Go to Top of Page

bustikt

F-M
Czech Republic

27 červenec 2010
6 Posts
Posted - 30 červenec 2010 :  22:02:34  Show Profile  Send bustikt an ICQ Message  Reply with Quote
u probe I je to součást kotouče (zadní náprava)mám to vykuchané u total uhnitého kotouče a na novém to nedodali. další problám mam se shaněním ložiska.

Go to Top of Page

white power

Přelouč
Czech Republic

26 leden 2007
1095 Posts
Posted - 31 červenec 2010 :  05:52:24  Show Profile  Send white power an ICQ Message  Reply with Quote
Ložisko vyndej ze starýho, pokud nechceš zničit gufero tak kotouč řízni flexou napůl (u ložiska ho nedořezávej) a do řezu pak narvi nějakej sekáč a do něj bouchni kladivem a ono se to rozpadne na dvě půlky a ložisko, segrovku a gufero vyndáš bez poškození. Až to budeš řezat tak ložisko ucpy nějakým hadrem aby ti ten bordel nenalítal dovnítř. Nebo se zeptej v mazdě (ptej se na mazdu 626 GD 1988-1992) myslím že je stejný i s bubnovejma brzdama, když vyndáš starý tak si ho změř.

Kaprolet

Vysoké Mýto
Czech Republic

21 duben 2009
470 Posts
Posted - 31 červenec 2010 :  08:33:07  Show Profile  Reply with Quote
Nevěděl jsem že píšeš o P1. Jinak ložisko má origo číslo Mazda GJ21-26139 a koupit ho lze i jako nemazda okolo 2000 Kč za kvalitní.

Ford Taunus 1,5V4 1967, Ford Capri 2,8V6 1982, Ford Probe 2,5V6 1994
Go to Top of Page

bustikt

F-M
Czech Republic

27 červenec 2010
6 Posts
Posted - 05 srpen 2010 :  08:09:18  Show Profile  Send bustikt an ICQ Message  Reply with Quote
díky za radu, vykuchám staré kotouče, akorát pořad nevím jak sundat to kolco na abs.

Go to Top of Page

New Topic  Reply to Topic
Jump To:
Czech Ford Probe Forum Copyright © 2001 - 2010, Probe Club Go To Top Of Page