Idaho von Věšín
|
Registered
|
Nespecifikováno |
neděle 30. ledna 2011 (UTC)
|
pondělí 9. února 2015 20:02:35 (UTC)
|
36 [0.08% ze všech příspěvků / 0.01 příspěvků na den] |
0
(Zobrazit poděkování)
|
1
|
1
|
Zobrazit všechny příšpěvky tohoto uživatele
Původně odesláno: JM  Vylitaly gufírka na ventilech, nic strašného ale ty tlaky série prostě dlouho nedá a nebo budeš jezdit na tlaky že to turbo ani nepoznáš. pokud vylítali gufera na ventilech bylo to bud kvuli starým zatuhlým ventilum které s usazeným bordelem vytrhali gufera nebo sel pod ne tlak = spatne zabroušené nebo z jiného duvodu netěsnící ventily. Tlak kolem 0,3-0,5 baru na tom aute poznáš, u KLDE je dle Gtechu zmereno kolem 30-45PS nárust bez jakéhokoliv extremního ladení ( žadná piggy, jen regulátor tlaku a stále svítící kontrolka motoru( motor bez GO stav buhvíjaký, odjezdilo to tři závodní dny než to šlo do šrotu - puvodní plán byla rychlá stavba na jeden závod, výkon se meřil po prvním závode když jsme zjistili že to "ješte žije" :D )
|
Na lambádu za katem mám vyzkousenej malej trik - jak je díra na lambdu se závitem, tak vyříznu a dam na nai trubku jen tak širokou aby se do ní dala zašroubovat lambda a navařím to tam. v podstatě lambdu oddálím od hlavního toku spalin. Přišli jsme na to náhodou , u moderních aut když s edá uni katík tak se občas stane že i tak lambáda řve chybu katu jelikož katík funguje v trosku jiných emisních třídách, a když se dá lambda mimo hlavní proud tak se rozdíly smyjou. napadlo mne to zkusit i u vozu kde jsme kat odtsranili uplne azjistili jsme že to jdepoužít atke ale ta trubka musí být mnohem delsí. nekde to jde, jinde ne, na Safrane stačilo udela trubku cca 30cm dlouhou ( zahnutou podle placu pod autem ) a chyba zmizela..
|
Původně odesláno: .pavel.  Čaute všichni Má tu někdo klze?? (jsem nováček  probe nemám,mám 323f BA V6) JJ o jednom majiteli KLZE bych měl neco vědět a druhý KLZE mam já :)
|
zítra vyrážím pro další várku motoru do hollandu.. pokud nekdo chce KLZE stačí se ozvat ( cena 900-950e b DPH.. ) 602 474765 Pokud bde dohodnutá platba v sobotu ráno na učte moihu hned motor naložit.
|
Původně odesláno: DaPavlis  Ta jednotka od IMsoftu bude mozna lepsi varianta...jestli ECU pro KLZE funguji stejne jako ECU pro KLDE (jedna jednotka s timnhle motorem funguje ale s druhym ne..) tak trefit tu spravnou bude problem jsme tehož názoru, jen montáží a odladením jednotky "na koleni" ( bez brzdy, jen merení gtechem před a po ), bez jakýchkoliv dalších uprav motoru, mam podloženo že lze dosáhnout narustu výkonu kolem 5-15%. Nový firmware navíc obsahuje akcelerační brzdu takže s jednotkou lze změřit výkon na setrvačníku před a po uprave, což opet snižuje náklady na odladení.
|
Takže pánové mám finální zprávy. V něčem dobré, v něčem špatné . první zpráva je cena : samotný motor bez ECU a kabeláže je otázkou 900-950euro Skladem jsou ted 4 kousky, takže je z čeho vybírat. 3patná zpráva je že jsou bez EU a kabeláže, ale Bastien je schopen tytop veci objednat a poslat mi je postou, pokud byhc nemel cestou - s tím že set ECu + váha vychází 250-350euro podle aktuální nabídky ( cena vč posty ke mě ).
Pokud odeberu motor je ochoten ecu a váhu objendat bez zálohy , pokud budeme s odberem motoru čekat až bude ecu a váha bude chtít zálohu.
Shrnu to . pokud máte zájem abych aktuálne ( tzn v následujícíh deseti dnech ) dodal KLZE motor bude cena za samotný motor v případe odberu dvou kusu 2000euro včetne mého dopravného. ma tam pár drobnejsích vecí co bych mohl dovézt al enevypaltí se pro ne jezdit, takže ty dva motory mi zaplatí cestu tam a zpet, nic víc chtít nebudu, nejakej zisk udelám na těch dílech / hlavne potřebuji odebrat nejaké motory at ví že jen netahám za nos a potom budou ceny lepší... /.
Takže Motor s dopravou 26tis vč DPH , ECu a váha cca 9000tis vc DPh a dorpavy do cr do 4 týdnu po odberu motoru.
Moje podmínky - při objednání motoru budu chtít zálohu 50%, na místě motory nafotím, změřím komprese a kontaktuji kupce. ( nejaké předbežní foto a info o kompresi snad z Bastiena vydyndám po mejhlu předem ale vzhledem k tomu že na každou odpoved čekám 2-3 dny je to hodne zdlouhavé ) Cena motoru je včetne dopravy k nám na dílnu ( rožmitál pod třemšínem ), transport dále po čr možný za 4,5kč na km, ale s cca dvou denním odstupen an odpočinek.
Shrnu - sakumprásk klze s ecu a váhou bude na hrnaici 35tis +-tisícovka.
Ted si dovolím odbočit - montujeme Jendotky firmy IMsoftw. - je to český výrobce jednotek pro řízení až 12ti válcových leteckých a lodních motoru a jejich cena s epohybuje v nejvyšší verzi ( bavím se to o použití pro automobil ) kolem 10tis kč. ECU ma českou podporu na telefonua dokonce i vlatsní české forum s ladiči kde se dá domluvit na naladení nebo pomoci. ECU ma vlastní MAP senzor takže odpadá nutnost použitíé MAF z KLZE. Dalšém přínosem je plný přístup do managementu motoru, osoben si mylsím že investovat 10-15tis do ECui a případných čidel je lepší než investovat cca 9tis do nákupu seriové ecu s MAF. ( to jen poznámka pod čarou ... )
EDIT : Veškeré cenové přepočty jsem počítal s kurzem 26,5kč/euro což je cena co mne minulý týden stál nákup 1200eur vč bankovních poplatku. Pokud samozřejem dodáte eura která si seženete lépe ( nebo se zmení kurz a já seženu lépe ) bude se cena menit.
|
Panové omlouávm se, informací sem dodal málo, prootže chystám web a chtel jsme to zveřejnit pak naráz, každopádne :
1) na míste měřím komprese ( pokud je to konstrukčne možné a motor ma setrvák a starter, nafotím skody na motoru ( obča sulomené čidlo, nebo neco jiného..) 2) teoreticky by nemel být problé sundat víko ventilu a juknout na stav vaček a "barvu" vnitřku 3) od vetšiny motoru co tammel nmel minimálně 3ks skladem ( nevím jak u KLZE ) takže vybírám z lepšího 4) zaruka ne naupravované ( seriové motory ) je od nich 30dní na mechanické vady ( vule na klice, prasklá hlava atd.. ), bohužel v nejlepším případě mne vyje transport od tamtud k vam minimálne na 3dny , stejne tak pokud budu neco reklamovat není to otm že hend sednu do auta a jedu zpet, takže bude 20dní na případnou reklamaci motoru ke mě ode dne kdy ho dovezu do čr ( budete vedet dost s předstihem kdy pojedu, takže byhc potřeboval abyste s epro motor stavili co nejdříve a připravili se na to.
Kontakt na mne 602 474765 - telfon mezi 9a 18hod, mimo tudo dobu sms ozvu se jak to bude možné ( mam dve malé deti )
Jinak potom co se týče montáže atd není problém
|
Původně odesláno: Tomio007  Chtěl jsem se zeptat jak je to s kolama,jestli by šly nějaké dotáhnout. Ideál 9x18" nebo 8,5x19" a 9,5x18" rozteč 5x114,3 nějaké pětipaprskáče. ne kola, karosarina, křídla atd ne. Výjimkou jsou vozy mazda rx7, GTR, toyota celica atd protože majitel firmy je fanda :)
|
Původně odesláno: DaPavlis  Pokud by se prokazalo ze to je opravdu ZE tak urco ECU a vahu vzduchu...tez nad tim premyslim :-)
je to ZE ( DOKLADAJÍ ČÍSLA NA HLAVÁCH ), a vaha je tam taky..
|
Původně odesláno: probeles123  zdravim stále mě furt zajmá jak sme na tom stim klze a co všechno je k tomu dostupný okolo jako například ecu nebo tak něco
KLZE s ECu by mel být mezi 1100 a 1300e .. kabeláž není treba je shodná s KLDe..
|
|