jubileus
|
Registered
|
Nespecifikováno |
neděle 8. května 2011 (UTC)
|
čtvrtek 3. dubna 2025 14:44:39 (UTC)
|
313 [0.74% ze všech příspěvků / 0.06 příspěvků na den] |
4
(Zobrazit poděkování)
|
11
|
11
|
Zobrazit všechny příšpěvky tohoto uživatele
Zdravím zase po čase. Kapal benzín po zastavení. Bylo to vostrý ale za chvíli to přestalo. Ukázalo se , že je to jenom přepad par, který nějak zkapalňují. Děje se to v podběhu levého zadního kola pod krytem. Za ta léta je to fakt odvaz......Si to zkontrolujte, pokud totiž neprovádíte TUNING . Dík WHITEPOWEROVI, protože jsem to musel zkonzultovat- nakonec to vyřešila roztrojka---------protože PÁREK v krytu v podběhu je v púlce zlomený aby vlezl pod kryt podběhu LZ kola -jedna trubka nahoru a dvě trubky dole , které vedou nad nádrž asi výpary.PROSTĚ VŠECHO SPOJIT DOHROMADY ROZTROJKOU. Jsem rád,že se tady můžete na někoho spolehnout , KDYŽ už máme fajnový DAKOTY z AMERIKY--- já jsem našel jejich americký drobný,pod kobercem. Mám je na klíčích .Fakt mám provrtanej cent... Jinak Auto je perfektní, nejlepší na ulici,prostě PROBE,-všechno ostatní je --------jiný, škodovky,latríny,vysoký,bezpečný,---nehezký...prý pomalejší jsou velký latrýny, než CITIGO. Takže start CITIGO ??? Fakt nevím--- Látra DACIA- to už jsme kde ???????? Takže děkuji WHITEPOWEROVI za konzultaci a 4 KOCOUROVI,ale srazu se nezůčastním, protože má paní má zaměstnání. Ale je to stejně daleko. Jinak PRROBE má nový všechny "gumy" homokyneťáky, řízení, nový ramena, nový zadní tlumiče + péra, rozvody byly nedávno ,ale zase dřív, než by si někdo řekl, že je to nachystaný - "NARAFIČENY" na kupujícího. Je to fakt všechno opravený, takže doufám, že to nikdo nebude chtít, protože si ho užívám.....Je , jako nový--tedy šasi--podvozek nerezavý... Na technické mají vždycky problém, že to není nikde rezavý za ty roky .... Ahoj
|
Před měsícem jich byl plný Kaufland..... Skutečně to byly ty jako origo. Osobně jsem je z auta sejmul, protože byly oprýskané a nevypadalo to pěkně.
|
Díky moc, rozhodně to napřed zkusím takhle. Snad se to povede.
|
Zdravím opět po čase. Občas se stane (3x,5x do roka), že po nastartování jde z výfuku šedý kouř, který po zahřátí zmizí a půl roku se třeba neopakuje. Auto olej nežere, pod víkem rozvodů je to čistý, voda neubývá. A tak to můžou být jen netěsné dříky ventilů, když olej po nich někdy steče do válce. Asi stačí jen jeden co hůř těsní a občas to na něj vyjde, že zůstane pootevřený ventyl a je to. Chystám se vyměnit těsnění dříků ventilů a chci se zeptat, jestli se to někomu povedlo bez nutnosti sundávat hlavu,výfuk atd. V knížce MAZDA 626 F2 se objevuje text, že to jde pomocí speciálního nářadí. Tak prosím i INFO jestli to jde udělat takto jednoduše. Dík
|
 INFO: Jubileus má P1 bez turba 2,2i LX r.v.89, dovoz r.96 z USA, má ho od r. 2003, najeto 122tis.mil,olej zatím motor nadměrně nebere, hydroštely necvakají a technickou vždy prošel bez problémů.Příští 4/2020. Má černou barvu-origo, středem kapoty a střechy je mat. černá a vypadá tak akčně. Plechy včetně podlahy jsou v zachovalém stavu a není nutno toto vůbec řešit. Každoroční jarní nástřik(při výměně kol)vše ošetřil a tak za ta léta plechy spodku odolaly. Všechna moje předešlá (např.Capri 1970)si nemohli vynachválit... Startér a alternátor byly repasovány asi před rokem a tak vydrží dalších 50 tis.  Obložení a kotouče brzd vyměněny taky. Potahy sedadel jsou perfektní šedý semiš-origo při mé koupi.Potahy to řeší. Preventivně jsem vyměnil ramena přední nápravy i s čepy (protože PROBIK už není žádný mladík)a já jsem za 15 let neměnil. Po výměně zjištěno- jen suché čepy, jinak dobré. Taky homokynetické klouby + manžety měněny loni. A tak mám všechno v pořádku a mohu jen jezdit. Auto je tedy v dobrém stavu k věku, jak to tady píši a mohu jen jezdit fárem (Mazda usa 626)- součástky pořád dostupné za pár korun ale toto je INFO k AUTU. Účet na žádným serveru-pro FOTO nemám (asi ajŤák)a tak to (foto)když tak pošlu "nějak". Doufám, že to nikdo nebude chtít, protože je to MAZEL, vše je OK a navíc-DALŠÍ takový NA ULICI NESTOJÍ- a každý se za ním otočí. PORSCHE je na každé ulici ale asi stálo víc... NENÍ s TURBEM a tak se Vám asi hodit (naštěstí) nebude ale tak jsem to sem hodil. Kdyby to někoho zajímalo tak je to v Brně. kontakt mob.: 725596562
|
SPONY HADIC K CHLADIČI je nutné již nahradit novými. Nedávno-po technické jsem si všiml, že horní hadice od motoru k chladiči je asi o 5 mm povystrčená. Když jsem za ni zatáhnul, tak šla i s objímkou(origo-jen pérová)povytáhnout.Tak jsem všechny 4 nahradil novými šroubovacími a čidlo teploty se začalo chovat lépe. Voda v autě se déle zahřívá a teplota není tak moc vysoká. Taková blbost. Kdoby to byl řekl. Voda se dřív neztrácela a tak se na to dalo těžko přijít..... Snad to někomu pomůže....
|
Ahoj,po čase Nechci moc "rozumovat" ale motory P1 jsou na přehřátí hlavy citlivé. Proto musí termostat spolehlivě přepínat a zuby na vodním čerpadle nesmí být "časem zmizlé-minimální". Už se to tu taky řešilo. Pokud někdo dlouho jezdil a neměnil rozvody a s tím vodní čerpadlo, může to být třeba stopa. Taky zavzdušnění vody, ale s tím nemají P1 problém. U mého se dá ventilátor motoru spustit zamáčknutím klimy-knoflíku + otočením na nějakou rychlost ventilace v autě. A spustí se větrák chladiče vody nezávisle na teplotě. Nebo možná čidlo pro větrák má spínací teplotu špatně, ale při běžné jízdě mimo léto by větrák neměl chtít spínat, pokud není něco před chladičem, jak se to na zimu dává. Tyto motory se zahřejí i v zimě bez krytů chladiče. Topí po 2 kilometrech topení. S neprůchodností radiátoru topení nemají taky problémy.(jako každá MAREA za jejího života) Taky ucpaná přepadová hadička z chladiče solema dělá někdy problém. Vyteče ale už potom může chybět voda. A problém může rychle nastat..... Odhaduji to na termostat , protože voda se v motoru musí "točit"a příp. sepnout větrák ale jen jsem přidal , co zatím vím. Neměl jsem s teplotou zatím problém ale už se mi v létě zjištění pustit ventilátor jako rezervu hodilo. U mýho to tak funguje.Ale to není "v zimě" řešení... Tak ať na to brzy přijdeš. ahoj....
|
Jen na okraj: někdy, když se zapomene do ostřikovačů dát nemrznoucí směs, tak nádoba praskne nebo se mrazem může vytlačit motorek z nádoby a může něco občas taky kapat pod auto z nádržky. Voda z předních blatníků taky teče vpředu pod auto. A nakonec přepadová hadička od uzávěru chladiče bývá někdy neprůchodná, protože se občas dolije hustá nemrznoucí do nádržky a v hadičce to udělá soli a špunt. A pak ,když se motor zahřeje, tak to z uzávěru chladiče nepochytá hadička (protože je ucpaná) ale proteče to uzávěrem ven. TO JEN DALŠÍ k úvaze.....Takže jen dolejváš do chladiče ale po zahřátí zase ubude.... Nezměnil se typ nemrznoucí kapaliny,není díravá mraznice v bloku motoru, díravá hadice(prokousaná)... Chce to pořádně prohlídnout zahřátý, když termostat přepouští(mění se tak trochu tlak ve vodní soustavě a třeba by bylo něco vidět. Víc k tomu nemám. Ať na to přijdeš.
|
AHOJ, dlouho se tady nic nedělo ale auta pořád jezdí................... K problému čidla v kufru- pokud nechceš čidlo- spoj přívodní vodiče k čidlu.Stejně při převrácení na sřecu není z auta co zachránit. A za DRUHÉ , jestli motor občas chce jet a potom zase ne, - měl jsem před léty problém, že taky se tomu nechtělo spolehlivě běžet.Když to chytlo, tak to šlo třeba tůrovat a jelo -OK a pak si zase scípalo a nejelo PROBÁTKO. Po čase(zkrátím to) jsem zjistil, že stačilo pouze z konektoru vytáhnout a zase ho tam dát" čidlo otáček". To se vydloubne, když sundáš palec v rozdělovači a pod ním je takový segment čidlo otáček - jako když máš kousek mandarinky. Prostě je to strčený do kontaktů, který za čas nemají "správný" kontakt. Případně "pomačkat" kontakty aby se to konečně spolehlivě na další léta spojilo. Pořídil jsem i náhradní rozdělovač ale nebyl potřeba..... Snad to trochu pomohlo ale INFO o závadě není nějak jasné.......Ale už jsem to tu taky psal. Jezdím 15 let , repas startér, altík,rozvody,pumpa,těsnění a furt auto jezdí. A to mají všichni kecy, že cizí "fáro" stojí jenom prachy. Součástek jsem pořídil preventivně mnoho, ale nebyly nikdy potřeba. Auto skoro 30 let pořád vypadá dobře-někdo se vždy otočí, ale OKTÁVKA podniková si vyžaduje mnohem víc pozornosti- ale- V DÍLNĚ. Ale manželka už nastupuje blbě a nutí mě abych pořídil něco víc " na stojáka". Já jsem se snažil o tom samozřejmě přemýšlet ale podobný auto mě nenapadá. Všechno je repasovaný,nic se nekazí, nerezaví to a mám to vyhodit. Máte někdo nápad, čím nahradit P jedničku.Zatím mě nic nenapadá. Hy-čka znám- ale nic moc. To PROBE - jednička-trojka-pětka a jedu v klidu stovkou. Spojka samořejmě-OK, protože si auto opravuji sám..... Fakt nevím, přes technickou prošel vždy v pohodě a tak nevím, jestli svoji BABU poslechnu.( Do CAPRI taky vlezla- za mlada......)  Ať to PROBÁKUM JEZDÍ v Novém roce bez nehod. AHOJ
|
Ještě praktická poznámka: pokud nemáš jiný důvod, než se pro jistotu nachystat na zimu, tak je nejjistější pro starý motor( a to P jsou) je vypustit jen část vody- třeba hadicí- ne odebrat z nádržky, třeba 2 litry a doplnit novou koncentrovanou správnou chladící směsí a dolít destilkou. Protože, když začneš těsnění ( třeba hlavy, pumpy, termostatu atd. dráždit novinkami, třeba i vzduchovou bublinou a tak přehřátí motoru v místě bubliny může způsobit různé problémy. V případě PROBE se ale naštěstí nikomu nevyskytovalo. Toto je nejjistější postup. Jinak i banální výměna chladící kapaliny může znamenat problémy. Snad jsem moc nevyděsil, ale už jsem se v autech setkal za pár desetiletí s čímkoli, co nevypadalo vážně ale nakonec bylo. Takže, ať to chladí a všem PROBÁKUM šťastnou cestu. Ahoj
|
|