logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Projekt 10W40
Tratos Offline
#1 Vloženo : neděle 9. srpna 2026 21:25:15 (UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Zdravíčko,

tak jsem si řekl že po 15 letech vytáhnu svůj uzrálý P2 2.5L (1993) z kůlny :-D . Bude to takový projekt, časově neomezený, pro radost.
Radši bych to chtěl pořádně než rychle.
Nejsem automechanik ale rád si udělám sám, na co mi stačí vybavení a schopnosti. Uvítám vaše rady a náhradní díly :-D.

Zatím jsem udělal obhlídku po 15 letech. Do motoru se nastěhovaly myši, jinak interiér i karoserie bych řekl že dobrý.
Před odstavením, motor žral olej (odhadem 1L na 1000km). Výměna gufer na ventilech ale před 15 lety nepomohla (dělal servis bez sundání hlavy).
Kompresi změřenou nemám a po 15 letech se neodvažuji nastartovat.

Předpokládám že nejlepší teď bude vytáhnout motor ven a podívat se kompletně co a jak?
Radši bych to měl pořádně než se drbat s půlkou a pak zjistit že je něco špatně dole. Čas mě nijak netlačí.

Endoskopem jsem koukal dovnitř a nelíbí se mi hlavně válec č.2. Nevím jestli to zkresluje ten karbon ale nevypadá to dobře co?

Ford Probe 2.5 GT ´93, Praha
4kocour4 Offline
#2 Vloženo : středa 19. srpna 2026 14:04:12 (UTC)

Poděkoval(a): 10x
Was thanked: 13 time(s) in 11 post(s)
Asi nebudu konstruktivní, ale postav se do fronty k Lišákovi pro nový motor LOL

Nebo zkus dekarbonizaci od... BG tuším? Lišák (zase on!) s tím měl moc pěkné výsledky.
93 GT - Silverstreak
97 GTS
91 GT - Satan
EX: 89 LX, 94 GT - Generál Lee, 97 GT - Peci, 92 Turbo, 92 Turbo (Kefa), 94 UKčko
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.